top of page
cirkels-patroon-1080x1920px-roze.jpg
Schermafbeelding%202021-05-04%20om%2022.
 • Hoe ziet een scoby eruit?
  Het woord scoby staat voor 'Symbiotic culture of bacteria and Yeast'. Het verwijst dus naar de gist- en bacteriecultuur die gebruikt worden om de suikers (intieel toegevoegd) om te zetten in lekker en gezonde zuren. Deze scoby ziet eruit als een soort lichtbruine pannenkoek die bovenop je vloeistof drijft. Naarmate je deze langer gebruikt, zal deze steeds dikker worden.
 • Wat is dat bezinksel in het flesje?
  Puur natuur! Doordat het een gefermenteerd product is, blijven er altijd nog gistcellen achter na filtering. Deze kunnen zich op termijn samenvoegen en bezinken op de bodem.
 • Waar moet mijn kombucha bewaard worden?
  Best <5° C, in de frigo dus. Doordat de drank licht gepasteuriseerd wordt, worden de meeste gistcellen stilgelegd. Maar de resterende gisten kunnen bij hogere temperatuur >15°C actief worden. Dit zorgt ervoor dat de drank zuurder wordt en er meer alcohol en CO2 wordt gevormd. Geen aanrader dus!
 • Kan je teveel kombucha drinken?
  Nee, maar zoals het gezond verstand zegt: drink met mate. Drink dus zoveel als jij en je lichaam goed vinden.
 • Waarom wordt kombucha als gezond beschouwd?
  Kombucha bevat o.a. Gezonde zuren (azijnzuur, gluc(ur)onzuur, melkzuur,…): Deze stimuleren de spijsvertering en dragen bij tot de ontgifting van het je lichaam. Antioxidanten: Deze stoffen verminderen celschade, wat een natuurlijk proces is dat in je lichaam plaatsvindt Deze stoffen zorgen ervoor dat kombucha een positief effect heeft op je lichaam. Maar de regelmaat en dosis spelen ook een belangrijke rol. Heel wat wetenschappelijk onderzoek is nog nodig om hier eenduidige uitspraken over te doen.
IMG_3047_edited.jpg
Logo-icoon_grijs.png
bottom of page