INTERESSANTE INFORMATIE

Frequently Asked Questions

Hoe ziet een scoby eruit?


De SCOBY ziet eruit als een soort lichtbruine pannenkoek die bovenop je vloeistof drijft. Naarmate je deze langer gebruikt, zal deze steeds dikker worden.
Wat is dat bezinksel in het flesje?


Puur natuur!

Door het gefermenteerd product, blijven er altijd nog gistcellen achter na filtering. Deze kunnen zich op termijn samenvoegen en bezinken op de bodem. Ze kunnen geen kwaad en zorgen zelfs voor extra smaak. Dus ik zou zeggen ‘Schudden maar!’.
Waar moet mijn kombucha bewaard worden?


Best <5° C, in de frigo dus.

Doordat de drank niet gepasteuriseerd wordt, zijn er nog levende gistcellen aanwezig en wat restsuikers. Deze kunnen reeds bij kamertemperatuur terug verder omgezet worden. Dit zorgt ervoor dat de drank zuurder wordt en er meer alcohol en CO2 wordt gevormd. Geen aanrader dus!
Kan je teveel kombucha drinken?


Nee, maar zoals het gezond verstand zegt: drink met mate. Drink dus zoveel als jij en je lichaam goed vinden.
Waarom wordt kombucha als gezond beschouwd?


Kombucha bevat o.a.

  • Probiotica: Dit zijn microorganismen die bij toediening in voldoende hoeveelheden kunnen bijdragen tot een betere balans van je darmflora en het stimuleren van je immuunsysteem.
  • Gezonde zuren (azijnzuur, gluc(ur)onzuur, melkzuur,…): Deze stimuleren de spijsvertering en dragen bij tot de ontgifting van het je lichaam.
  • Antioxidanten: Deze stoffen verminderen celschade, wat een natuurlijk proces is dat in je lichaam plaatsvindt

Deze stoffen zorgen ervoor dat kombucha een positief effect heeft op je lichaam. Maar de regelmaat en dosis spelen ook een belangrijke rol. Heel wat wetenschappelijk onderzoek is nog nodig om hier eenduidige uitspraken over te doen.

Gegevens

Gustaaf Woutersstraat 20

2490 Balen

lowieze@selianscob.be

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Selia & Scob
 

0