Stel je voor…
De avond is aangebroken na een drukke werkdag en je hebt beslist om met je partner op restaurant te gaan.
Eenmaal gesetteld aan dat gezellig tafeltje kom je tot de conclusie dat het jouw beurt is om BOB te zijn vanavond.
Ja, daar gaat het genieten dan…
Althans dat denken de meeste mensen!
Dankzij mijn interesse in voeding volgde ik een Bio-Ingenieursopleiding aan de KU Leuven. In mijn laatste jaar (2019) kregen we een opdracht rond ‘gefermenteerde voeding’, een interessant proces dat je blijkbaar ook op thee kan toepassen.
En zo begon mijn kombucha-verhaal...
Na wat opzoekwerk groeide mijn interesse in dit product.
Kombucha was gefermenteerd, totaal nieuw, gezond én toegankelijk om zelf mee aan de slag te gaan.
Ik verdiepte mij verder in de kombucha-wereld tijdens een Postgraduaat (2020) en ontdekte dat fermentatie een bepaalde diepgang en harmonie creëert, dewelke je niet kan evenaren met frisdranken of mocktails.
Ik ging meer en meer op zoek naar dit soort van alternatieven in bars/restaurants en ontdekte dat deze er niet waren.
Vandaar dat ik sneller naar een glas wijn greep (niet als ik moest rijden!), om toch iets van beleving en verfijnde smaak te ervaren.
Met deze ervaring ontstond Selia&Scob, een smaakvolle drank als je eens
een alcohol- arm moment wil beleven.
In 2021 groeiden de kleine, experimentele batches in de keuken uit tot het ambachtelijk produceren van Selia&Scob in mijn eigen brouwatelier.
Vandaar dat ook mijn papa Kurt een vaste waarde werd binnen Selia&Scob.
Ondertussen is Selia&Scob een 100% kombucha-drank, intens van smaak,
ideaal voor zij die geen behoefte hebben aan alcohol, maar wel op een gezonde, smaak- én stijlvolle manier willen genieten.
Als startup zijn we dag in dag uit bezig met het brouwen en verspreiden van Selia&Scob met als doel:
​
Denk af en toe ook eens aan de BOB en verwen hen met een Selia&Scob!
​
"Ik wil mensen een kwaliteitsvolle kombucha laten ontdekken én hen het leren te appreciëren."
In tegenstelling tot vele andere kombucha's op de markt, bestaat Selia&Scob uit 100% kombucha, en is het niet een klein deel van een groot geheel. Deze puurheid zorgt voor een intensere en vollere smaak.
​
Om kombucha te maken wordt er meestal vertrokken van thee (zwarte of groene) en suikers, deze dient als voeding voor gisten, net zoals bij bier. De gisten vormen de aanwezige suikers om tot alcohol en goede bacteriën zetten op hun beurt de alcohol verder om tot lekkere en gezonde zuren en anti-oxidantia.
​
Verrassend genoeg zorgt het fermentatieproces ervoor dat de thee-smaak plaatsmaakt voor een friszure toets met een fruitig accent, dit alles zonder toevoeging van bewaarmiddelen of kunstmatige ingrediënten.
​
Wij willen mensen die
geen behoefte hebben aan alcohol
een stijl- en smaakvol alternatief
bieden.
​
Wat resulteert in een pure en intense smaak en dat proef je!
Alle ingrediënten
worden mee gefermenteerd,
zonder toevoeging van kleurstoffen of bewaarmiddelen.
Selia&Scob wordt gebrouwen in ons eigen brouwatelier in Balen.
Door de fermentatie creëer je een bepaalde complexiteit en harmonie die je niet kan evenaren met een frisdrank.