top of page
Logo-icoon_grijs.png
boogjes-patroon-1080x1920px-geel.jpg
Schermafbeelding%202021-04-26%20om%2021.

In a World of Soda, be Kombucha!

De sierlijke blaadjes van de theeplant Camellia sinensis, alias Selia, en de stoere gistcultuur Scoby, alias Scob, hebben elkaar eeuwen geleden ontmoet in het verre Oosten. Sinds kort hebben ze zich terug verenigd in de oude pastorij van Balen en hebben zo een nieuwe en verrassende drank gecreëerd, genaamd Selia & Scob.

SS_Summer-40.JPG
Schermafbeelding%202021-04-26%20om%2021.

Lowieze Lenaerts is afgestudeerd als Bio-ingenieur in de Voedingstechnologie en heeft zich via een Postgraduaat gespecialiseerd in het brouwen en commercialiseren van Kombucha.

Tijdens haar studie leerde zij de fascinerende drank kombucha kennen. Dit in combinatie met haar leergierigheid zorgde ervoor dat ze een startup begon met deze friszure drank.

Kombucha biedt mensen die alcoholarm willen drinken het ideale en smaakvolle alternatief waarbij beleving centraal staat. Geniet dus mee van deze dorstlesser en probeer alvast enkele smaken uit.

SS_Summer-12_edited.jpg
boogjes-patroon-1080x1920px-geel.jpg

 

 

In tegenstelling tot vele andere kombucha's op de markt, bestaat Selia&Scob uit 100% kombucha, en is het niet een klein deel van een groot geheel.  Deze puurheid zorgt voor een intensere en vollere smaak.

Om kombucha te maken wordt er meestal vertrokken van thee (zwarte of groene) en suikers, deze dient als voeding voor gisten, net zoals bij bier. De gisten vormen de aanwezige suikers om tot alcohol en goede bacteriën zetten op hun beurt de alcohol verder om tot lekkere en gezonde zuren en anti-oxidantia.

Verrassend genoeg zorgt het fermentatieproces ervoor dat de thee-smaak plaatsmaakt voor een friszure toets met een fruitig accent, dit alles zonder toevoeging van bewaarmiddelen of kunstmatige ingrediënten.

Het idee is om mensen die geen of weinig alcohol drinken een specialer en smaakvol alternatief te kunnen bieden. Op deze manier kunnen ook zij meegenieten met de rest van het gezelschap!

… KOMBUCHA:  stijlvol genieten en dit op een alcoholarme manier!

Schermafbeelding%202021-04-26%20om%2021.
bottom of page